Szentgotthárd

2016.05.31. 08:42

Szentgotthárdi hetedikes a legjobb németes az országban

Szolnok, Szentgotthárd – Az országos döntőben már látszott a vasi fölény: négy szentgotthárdi volt a 21 diák között. Első, második, hetedik és nyolcadik helyet hoztak a lányok.

Bakos Ágnes

– Vas megyét képviselte négy diákunk a hetedik osztályosok kategóriájában – tájékoztatott a Szolnokon rendezett országos német nyelvi verseny döntője után Balogh Éva, a Szentgotthárd és Térsége Iskola Vörösmarty Mihály Gimnáziuma igazgatója. A döntő első tíz helye között négy lett a szentgotthárdi diákoké: Könye Rozália nyerte az országos versenyt, a második hely Mészáros Dóráé lett. Hetedik helyezett lett Illés Noémi és az ország nyolcadik legjobb hetedikes németese Boldizsár Gina.

Könye Rozália, Boldizsár Gina, Illés Noémi és Mészáros Dóra
Fotó: VMG Szentgotthárd

Nem volt könnyű dolga a lányoknak, akiket felkészítő tanáraik, Háklár Gáborné és Szabóné Budai Tünde is elkísért a szolnoki döntőre. Az írásbeli megyei forduló után az egész napos országos versengés során már „csak" szóbeli fordulókon bizonyítottak a diákok. Például beszélgettek a zsűri tagjaival hétköznapi témákról, volt képleírás és szövegértés – és ügyesen megoldották a feladatokat.

– Sikerük a gimnázium németnyelv-oktatásának kiemelkedő színvonaláról tanúskodik, beleillik az iskola tehetséggondozó programjába, amelynek jegyében a nyelvtanárok évek óta eredményesen készítik fel a diákokat a tanulmányi versenyekre, emelt szintű érettségi és nyelvvizsgákra – hangsúlyozta Balogh Éva igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!