Szentgotthárd

2014.03.20. 15:20

Utakat újítanak fel Szentgotthárdon

Szentgotthárd - Utak, járdák újulnak meg ebben az évben a városban - erről döntött legutóbbi ülésén a szentgotthárdi képviselőtestület.

Farkas Eszter

Szentgotthárpd útjainak megfelelő szinten tartása különösen fontos feladat a városvezetés számára. A városban élők a mindennapi életük során naponta szembesülnek a jól karbantartott utak pozitív élményével és naponta bosszankodnak, ha az útépítés illetve karbantartás elmaradása nehézségeket okoz nekik. A legutóbbi testületi ülés előtt megvizsgálták valamennyi olyan önkormányzati utat melyek javításra, karbantartásra, átépítésre várnak, Sajnos a javításra váró utak rendbehozatalának összes költsége lényegesen magasabb mint az önkormányzat számára 2014-ben rendelkezésre álló keret így a képviselőtestületnek válogatnia kellett az ülésen a megjelölt 23 felújítandó út közül. Az önkormányzat idei évre tervezett költségvetésében burkolat felújításra 70 millió forint szerepel, illetve az éves út-híd karbantartási keret terhére is tudnak kisebb teljes szélességű burkolat felújításokat elvégeztetni. A tavalyi évben ebből a keretből újult meg az Erzsébet utca, illetve Pável Ágoston lakótelep. egy részének burkolata.

Mint az a fotón is látszik folyamatosan újulnak meg Szentgotthárd útjai és járdái (Fotó: Szendi Péter)

 

Az egyik legkritikusabb állapotban lévő utca, a Tompa Mihály utca. Az utca felújítására olyan alternatív megoldást javasolt a városüzemeltetési vezető, hogy ne kelljen szétszedni a teljes pályaszerkezetet. (Ennek költségei jelentősen túlhaladnák a 100 millió forintot). Így a Tompa Mihály utca 5,5 méter széles burkolatalap kialakítása után, egy két rétegű melegen hengerelt aszfalt burkolatot kap, kétoldali nemesített padkával, kétoldali beton folyóka kiépítésével és a meglévő egyoldali járda teljes felújításával. Ennek az alternatív megoldásnak a költsége bruttó millió forint lenne. A részletes előterjesztés alapján a szentgotthárdi képviselőtestület úgy határozott, hogy a 2014. évre vonatkozó önkormányzati burkolat-felújításokkal érintett közterületek a következők lesznek: Rózsa Ferenc utca (Tompa Mihály utcától az Örökzöld utcáig) a szentgotthárdi 15. helyrajziszámú út. Ez az út a Színház mellett egy erősen megsüllyedt útszakasz. A fent említettek melett úgy határoztak a képviselők, hogy a 70 milliós keretbe bekerül, és felújítják a Deák Ferenc utcát, a Rábatótfalu városrészen található Tótfalusi úti járdát, a templomtól a Felsőpatak utcáig tartó szakaszát. A 2013. évi pénzmaradvány illetve az esetlegesen befolyó önerő alap terhéhez igazítva kerülhet sor további útfelújításokra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!