Szépségverseny

2012.10.06. 17:09

Alkalmi viseletet próbáltak a Vas megye szépe jelöltjei (fotókkal frissítve)

Szombathely - Ruhapróbán vehettek részt szépségversenyünk döntősei. A lányok azokat az alkalmi ruhákat próbálhatták fel, melyeket a döntőben viselnek majd.

Bajdó Bettina

Zsoldos Mónika, a szalon tulajdonosa elmondta, hogy régóta szerepelt a terveik között, hogy szeretnék felöltöztetni a Vas megye szépe választás döntőseit, s a tervek most valóra is válhattak. Ők álmodták meg ugyanis azokat a ruhákat, melyeket a lányok majd a november 10-ei döntőben viselnek. Sőt ebben a ruhában kerül majd a 13 döntős közül a korona a királynő fejére.

- Próbáltunk egy olyan koncepciót megvalósítani, mely a személyhez és az alkati sajátosságokhoz is passzol - mondja Zsoldos Mónika. - Természetesen figyelembe vettük a lányok haj- és szemszínét, valamint az alkatukat is. Figyeltünk arra is, hogy egységes legyen a kép. Ez nem egyszerű, hiszen, ahogy minden lány, úgy minden ruha más és más, mégis együtt is jól kell majd mutatniuk a színpadon. A tervezésnél nem kerestünk mankókat, de nyitott szemmel jártunk a világban, s természetesen azt is figyelembe vettük, hogy éppen merre jár az alkalmi ruha divat.

A galériárt kattintson a képre!

A ruhák készítésénél a lányok kérései is fontos szerepet játszottak, amin lehetett, azon igazítottak is. Hiszen az egyik fontos alapelv az volt, hogy a döntősök jól érezzék magukat a rájuk szabott ruhában.

- A jelenlegi divat a lágy esésű, könnyed anyagú ruhák felé tolódik, melyek néha extra szabásúak - emeli ki a tervező. - Lejárt már a fűzős, nagy ruhák korszaka. Kicsit az 1930-as évek glamouros trendje tért vissza. Színesek a ruhák, visszafogottabb a díszítésük is, mégis, akkor mutatnak jól, ha van bennük valami érdekesség. Vannak olyan döntősök, akik konkrét elképzelésekkel érkeztek, legtöbben a most népszerű elöl rövid, hátul hosszabb fazonú ruhák képeit hozták el. Ilyet is készítettünk a lányoknak. Vannak, akik hosszú ruhában jelennek majd meg a színpadon, de aki kérte, annak hasítékkal megnyitottuk oldalt a ruháját, így érvényesülhet a lába is.

Az alkalmi ruhák már háromnegyed részben elkészültek, szombaton öt döntős próbálhatta fel a remekműveket. A ruhákat és a lányokat a november 10-ei döntőben, az MMIK-ban lehet majd hosszasan megszemlélni.

A próbán megjelent Borsitsné Horváth Mónika sminkes és Fehér Zoltán fodrász, hogy ők is megnézzék a lányokat, s megbeszéljék, milyen smink és frizura állna a legjobban a döntősöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!