Szépségverseny

2009.11.11. 13:52

Korinna bekerült a Miss Swimsuit döntőjébe!

Kocsis Korinnát, lapunk szépségversenyének tavalyi nyertesét a Miss Earth Hungary 2009 versenyen is a legszebb lánynak választották. Ennek a világdöntőjére készül már a helyszínen, Manilában a jákfai szépség.

Benkő Sándor

Mint arról már  beszámoltunk, a jákfai Kocsis Korinna  elutazott a Fülöp-szigetekre, ahol a Miss World és a Miss Universe utáni legrangosabb és legismertebb világszépe választáson, a Miss Earth 2009-en képviseli hazánkat.

A november 22-ére tervezett versenyen az egyes országok királynőinek szépségük és intellektualitásuk mellett környezetvédelmi jártasságukról is számot kell adniuk.

A 11 millió lakosú fővárosba Korinna huszonkét órai utazás után szerencsésen megérkezett, ahol a rendezők már vártak rá. Manilában ezidő alatt nyolcvanhét nemzet legszebb lányai gyűltek össze, akiket egy 22 emeletes  szállodában helyeztek el.

Korinna a 12. szinten lakik egy kínai lánnyal. A 30 fokos hőmérséklettel így télvíz idején igazán elégedett, ám az étellel nem nagyon békül ki. A jákfai szépség nem írt arról,  hogy a minőségében, vagy a mennyiségében, esetleg az ízvilágában talál kivetnivalót. Azt talán borítékolhatjuk, hogy a törékeny alkatú szépségnek nem a mennyiséggel lehet a gondja.

A lányok nem unatkoznak, már az első napoktól kezdve a szervezők folyamatos programokat bonyolítanak le velük, melyek javarészt a világverseny támogató szponzoroknál tett látogatásból és a helyi, valamint a nemzetközi sajtó képviselőivel való találkozásból áll. 

Kellemes trópusi idő van most Manilában, amit néha egy-egy frissítő zivatar zavar csak meg. Nagyon jó a hangulat, mindenki kedves velünk, de a lányok is egymással, írta e-mailben Korinna. 

Szakítottak időt a szervezők arra is, hogy a lányok megismerkedhessenek a Fülöp-szigetekkel, jó néhány jótékonysági rendezvényen is részt vesznek, ugyanis fontos célunk, hogy felhívjuk a világ figyelmét a környezettudatos életmódra, az élhető és egyben élvezhető életre  mondta a verseny főszervezője Ping G. Valencia asszony, aki közel tíz éve rendezi a versenyt.

A rendezvények során a 85 lány különböző elődöntőkön vesz részt. Legelsőnek a Miss Swimsuit, egy látványos bikini show került megrendezésre, ahol a versenyzők bemutathatták bájaikat, a zsűri pedig a külső megjelenést értékelve kiválasztotta a 15 legszebb fürdőruhás Miss Earth-t.

Korinna többek közt a brazil, a venezuelai, a kubai és a legnagyobb esélyesnek kikiáltott spanyol lánnyal együtt bekerült a döntőbe, ami már önmagában is óriási eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!