Szépségverseny

2010.11.12. 07:23

Felemás címmel nyílt fotókiállítás szépségversenyünk döntőseiről

Szombaton délután ötkor nyílt meg Szabó Gábor fotóművész kiállítása a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban (MMIK). A képeken szépségversenyünk döntősei pózolnak.

Bajdó Bettina

Szombaton rendeztük meg az MMIK-ban lapunk szépségversenyének döntőjét. Előtte, délután öt órakor nyílt meg Szabó Gábor fotóművész Felemás című kiállítása az Élő-Tér galériában. A tárlat egy részén szépségversenyünk döntőseinek műtermi fotóit, a kiállítás másik felében pedig a művész akt- és portré képeit nézhették meg az érdeklődők.

A tárlatot sokan végignézték, így még a verseny előtt közelebbről megismerhették a döntősöket.

- Minden hónap győztesének felajánlottam, hogy készítek róla képeket a műtermemben - mesélte Szabó Gábor. - Érdekes volt együtt dolgozni a lányokkal. Volt olyan a mezőnyben, aki már korábban is állt modellt, velük könnyebb volt együtt dolgozni. S akadtak a mezőnyben olyanok is, akiknek ez volt az első fotózásuk. Rajtuk azért látszott, hogy izgulnak, kellett minimum egy óra, amíg feloldódtak a kamera előtt.

Szabó Gábor hangsúlyozta, hogy mindenben próbált a lányok segítségére lenni, a beállításokhoz, az arckifejezésekhez is adott instrukciókat.

Továbbá ő választotta a képekhez a megfelelő  hátteret is, persze csak miután megismerte a lányok egyéniségét és megnézte, hogy milyen színű ruhákat viselnek majd a fotókon.
 
- Jó fotót csak akkor lehet készíteni, ha a modell és a fotós együtt tud működni - emelte ki a fotóművész. - Szerintem ezt sikerült véghez vinnünk, s ez látszik is a képeken. A lányok másik arcát is megismerhette a közönség. A kiállítás másik felében is az én képeim láthatók, aktokat és portrékat nézhetnek meg az érdeklődök. Ezek mindegyike különleges beállítású, szabadtéri és műtermi kép.

A kiállítást pénteken délután öt óráig tekinthetik meg az érdeklődők a MMIK-ban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!