A szerkesztő ajánlja

2015.09.11. 19:12

Jó reggelt, Vas megye!

Nemrég olvastam a magyar szürke szarvasmarháról, hogy századokon át az egyik legfőbb bevételi forrása volt a magyaroknak.

Tersztyánszky Krisztina

Elsősorban azért, mert szélsőséges közép-európai éghajlaton edződött, és fagyban, kánikulában kitartóan menetelt, saját lábán exportálva magát a nyugat-európai húspiacokra. Ha ez a négylábú ezért lehetett hungarikum, akkor mi, kétlábúak vagyunk csak igazán azok. Egyik nap hőségben állunk helyt, másnap reggel lefagy a fülünk. De nem csak az időjárás tesz próbára minket. Hozzáedződünk a hepehupás autóutakhoz, mint ahogy ahhoz is, hogy terjedelmes csomagjainkkal rendre vonatpótló autóbuszra préselődjünk, ha a fővárosba szeretnénk utazni. Ahhoz sem kell méregdrága túlélőtúrára befizetnünk, hogy el legyünk zárva a külvilágtól: elég, ha hétvégére leutazunk a Balatonra. A napi garantált adrenalinadag az őshonos magyar kérődzőhöz hasonlatosan szívóssá teszi kis hazánk fiait. Csoda hát, hogy a két lábon járó hungarikum is a világban mindenütt eladható?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!