A szerkesztő ajánlja

2016.09.30. 19:03

Jó reggelt, Vas megye!

Ha máshonnan nem, a szappanoperák mulatságos jeleneteiből minden gyerek tudja, hogy az amerikaiak legnagyobb ünnepe a Thanksgiving, azaz a Hálaadás.

Tersztyánszky Krisztina


Tudják, ez az az ünnep, amikor összejön a család, és lehetőleg odaég a pulyka. Egy hozzám közelálló illető a közelmúltban hosszabb időt töltött az egyik déli államban, és érdekes módon ez volt az egyik legfőbb tapasztalata: ott a fiatalok mindent szépen megköszönnek, mindenért hálásak. Legyen az egy szendvics, egy látogatás, egy figyelmesség. Nem vagyok egy Amerika-imádó, de ebből tanulhatnánk. Nem mindig elégedetlennek lenni, hanem hálát adni azért, amit kaptunk. Egy ismerőstől, a sorstól, a természettől, Istentől. Olyan nehéz kimondani azt, hogy köszönöm, különösen akkor, ha nem is történt semmi látványos. Csak egyszerűen jó valami. Vagy csak egyszerűen: nem rossz. Most például hálásak lehetünk ezért a csodálatosan melengető napsütésért, amiben egész szeptemberben részünk lehetett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!