A szerkesztő ajánlja

2017.03.16. 13:38

Jó reggelt, Vas megye!

Kincsem születésnapjára került a közönség elé a Monarchia-beli magyar csodalóról készült magyar csodafilm: kosztüm, kaland, pénz és szenvedély.

Ölbei Lívia

De jó, hogy megint megnézhetjük Nagy Ervint (szerelmesnek lenni is ér); ráadásul a Kincsemben főszereplő - bár a Testről és lélekről epizodista hentesfiújaként szintén felejthetetlen. Itt is, ott is: a férfi. Szelídít és megszelídítik.

Mi ez a kényeztetés? Mert a mozikban van már A fehér király is, a nemzetközi produkció, amely Dragomán György regényéből készült. Tizenkét éves fiú valahol egy diktatúrában. A regényben Djata beszél. Nem lehet tudni, melyik célravezetőbb (de hát mi a cél): filmnézés előtt elolvasni, újraolvasni a könyvet - vagy viszonylag tiszta lappal ülni be mondjuk a Savaria mozi kamaratermébe. Nem fog menni. Vajon az benne van a filmben, hogy a kisfiú hajnalban fazéknyi házassági évfordulós tulipánt vág szabóollóval a kisparkban, a csorgónál? Apja híján most ő a háznál a férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!