A szerkesztő ajánlja

2017.06.15. 17:39

Parkolj okosan: akár már ma elkezdhetjük!

Mindenkinek van emlékezetes parkolása. Nekem is.

Nagy Ildikó

Tél volt, hatalmas pelyhekben hullott a hó, én pedig nagyon megörültem, amikor a bevásárlóközpont előtti parkolóban találtam egy, a többinél szélesebbnek tűnő helyet. Annak rendje és módja szerint leparkoltam, majd jó másfél órára elvesztem a benti üzletekben. Dolgom végeztével dudorászva közelítettem a járgányomhoz. A szélvédőt addigra belepte a hó, és már messziről láttam, hogy valaki az ujjával üzenetet írt az első és a hátsó szélvédőre.

Nem tagadom: a szívem is gyorsabban vert, az is átfutott az agyamon, hogy lehet, van egy titkos hódolom. Aztán hamar kijózanodtam. Kiderült ugyanis, hogy a „gratuláló” üzenetet azoktól az autósoktól kaptam, akik a parkoló belső részén álltak - az általam elfoglalt, valóban tágas hely ugyanis a kijárat volt. Ami ugye a behavazott betonon nem látszott...

Azóta alaposan meggondolom, hova parkoljak. Na, nem mintha válogathatnék, hiszen reggelente a vasútállomás környékén nagy kihívás szabad helyet találni. Mondjuk, akár lehetne is, főleg, ha a kedves autóstársak megtanulnának okosan parkolni. Mert mindig akadnak olyanok, akik a legkisebb járgánnyal is tűpontosan eltalálják azt a szöget, hogy egyszerre három vagy négy helyet foglaljanak el.

Régen bosszankodtam, amikor az ürítésre váró, teli kukákat a kevés szabad parkolóhely egyikére tették ki a lakók. Ma már ezek a kukák jelentik a megoldást, a biztos helyet: kiszállok, arrébb húzom őket, és meg is van a tuti hely.

Arra gondoltam, hogy elindítom a Parkolj okosan! mozgalmat. Jó szívvel venném, ha a kezdeményezéshez mások is csatlakoznának. Mondjuk a közterület-felügyelet. Szerintem sokan díjaznák, ha az egyenruhások nemcsak bírságolnának, hanem dicsérnének is: a hibátlanul parkoló autók szélvédőjén hagyhatnának valami meglepetést.

Piros pontot, szívecskés matricát, bármit, amitől jó kedvünk lesz. Persze a két-három-négy helyet elfoglaló autósoknak is járhatna valami, amitől elszégyellik magukat. Ami engem illet, akár már ma kezdhetjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!