Szombathely

2015.06.13. 13:45

130 éve szépítik Szombathelyt

Szombathely - Ünnepi közgyűlést tartott az alapításának 130. évfordulóját ünneplő Szombathelyi Szépítő Egyesület. A városháza nagytermében megrendezett eseményen felidézték az egyesület történetét és jelentőségét.

A Varasdy Kálmán által alapított Szépítő Egylet Szombathely egyik legrégibb civil szerveződése. Az idén 130 éves Szépítő Egyesület célja az elmúlt több mint egy évszázad alatt nem változott, óvja a szombathelyi természeti, építészeti és környezeti értékeket. Erdélyi Ilona, az egyesület elnöke kiemelte, hogy tevékenységükkel erősíteni szeretnék a város megtartó erejét.

Az ünnepi közgyűlésen dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte az egyesület tagjait, hangsúlyozta, a város számára rendkívül fontos, hogy hírt adjon a helyi értékekről, és ebben Szombathely legrégebb óta működö egyesülete mindig is élen járt.

Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetségének elnöke ünnepi beszédében felidézte a szombathelyi és a budapesti egyesület történetében fellelhető párhuzamokat, a közös múltat és a jövő teendőit.

Erdélyi Ilona egyesületi elnök emléklapot vesz át. Előtérben Ráday Mihály és dr. Takátsné dr. Tenki Mária. Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

A köszöntőket követően időutazásra invitálták a résztvevőket: dr. Kalocsai Péter történész felidézte a Szombathelyi Szépítő Egyesület történetét, majd Torjay Valter festőművész-művészettörténész tartott előadást a Szent Márton temető művészettörténeti jelentősége címmel. Theisz Károly, a Szépítő Egyesület elnökségi tagja a virágvásárokkal és a természeti környezet védelmével ismertette meg a hallgatóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!