Szombathely

2006.11.21. 03:27

Megszépül a ház

Szombathely (vv) -Mécsesek, koszorúk emlékeztettek az ünnepre az 56-osok terén. Az ünneplőknek feltűnt: az egykori Forradalmi Nemzetőrség épülete nincs a legjobb állapotban.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

Az itt lakók többsége idős ember, egyikük elmondta, ők is szerették volna, ha az 50. évfordulóra megszépül az épület, de sajnos anyagi okok miatt halogatják már jó ideje a felújítást. Az épület falára kitűzött papír is figyelmeztet minket: Balesetveszély. Az erkélyek alatt tartózkodni tilos.A szakemberek szerint a felújításra nem kellene sokat áldozni, de a vakolat cseréjét mindenképp el kell végezni, és az erkélyek állapotán is célszerű lenne javítani. Karsay Imréné épületkezelő, a Házkezelési Kft. munkatársa kérdésünkre elmondta, folyamatos probléma a ház állaga, állapota. Szinte minden lakógyűlésen előkerül a tatarozás kérdése. A lakók többsége viszont nem tudná egy összegben kifizetni a felújítás díját, így most a kft. egy olyan megoldást javasol, hogy a lakók előtakarékossági szerződést köthetnek, melynek keretében havi 2-3 ezer forint befizetésével megvalósulhat a felújítás. Az épületkezelő elmondta: a felújításra már több helyről is kért ár-ajánlatot. Karsay Imréné elmondta, hogy az épületben 27 lakás van, ebből 22 magántulajdonú, és öt tartozik az önkormányzat fennhatósága alá. A következő lakógyűlésen újra előkerül majd a felújítás kérdése, és ha a tulajdonosok is úgy döntenek, hamarosan megszépülhet a történemi emlékeket is őrző épület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!