Szombathely

2007.02.16. 03:29

Indul a Szemünk Fénye Program

Szombathely (vv) - Tavaly márciusában indult el a Szemünk Fénye országos program, melynek megvalósítását januárban a megyeszékhely közgyűlése is megszavazta.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

A megyeszékhely iskoláiban és óvodáiban már felmérték a világítási rendszerek minőségét, és megállapították, hogy az új korszerű világítási rendszerének köszönhetően évi mintegy 47 millió forintot takaríthatna meg az önkormányzat. A beruházás megvalósításához önerő nem szükséges: a költségeket központilag finanszírozzák.

Soós József, a városfejlesztési bizottság elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a közgyűlés elé terjeszett határozatban csupán a világítás korszerűsítéséről esett szó, ezért a javaslatot a közgyűlés módosítással fogadta el.

- Úgy gondoltam, hogy nemcsak a világítási rendszerek, hanem a fűtés is korszerűsítésre szorul a legtöbb szombathelyi oktatási intézményben. Sok helyen a nyílászárók is megértek a cserére, ezért az előterjesztést ilyen irányba módosítottuk, kiegészítettük. A világítási rendszerek esetében megtörtént a felmérés a város összes önkormányzati fenntartású iskolájában, óvodájában: összegyűjtötték és elemezték a fogyasztást és a rekonstrukció utáni lehetséges megtakarítási összegeket. Ennek mintájára hamarosan elkészül a fűtési rendszerek állapotáról, a fűtési költségekről és a felújtás utáni elméleti megtakarításokról is a felmérés - mondta a bizottság elnöke.

Soós József hozzátette: mivel közbeszerzési eljárást ez esetben nem kell lefolytatni, így remélhetőleg már az idei szünidő alatt megújulhat néhány oktatási intézmény fűtési-, világítási rendszere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!