Szombathely

2007.06.05. 02:29

A vadászok kezdték el

Horvátzsidány (nm) - Vadászok és erdészek miséje volt bent az erdőben vasárnap, a megszépült Peruska Mária zarándokhelyen. Jubiláltak, mert az első vadászmisét éppen 25 éve tartották.

Némethy Mária

A vadászok első zarándokmiséjét 25 évvel ezelőtt tartották bent az erdőben, a tölgyfa alatt, a rajta lévő Mária-képnél, a Peruska Mária zarándokhelyen. Most vasárnap erről is megemlékeztek. A vadászok és erdészek magyar, német, horvát nyelvű zarándokmiséjén Hirth Vilmos verbita atya németül és magyarul mondta a szentbeszédet, Dumovits István horvátzsidányi esperes horvátul beszélt. A jubileumra teljesen felújították a zarándokhelyet: a haranglábat, a keresztet, a szoborparkot, és a 13. éve álló kápolnát. Hirth Vilmos és Dumovits István ezeket megáldotta. A költségeket a felújításra az itt rendszeresen miséken részt vevő vadászok, erdészek, határőrök, vámosok, katasztrófavédelmisek, rendőrök, földművelők, a pálinka- és borlovagrend tagjai adták össze. Farkas Gyula szakonyfalui polgármester jóvoltából 50 köbméter kaviccsal sikerült megerősíteni az erdei utat is. Horváth József volt répcevisi polgármester a terület vadásztársaságai nevében szólalt fel a mise végén. A vadászkamara üdvözletét adta át, s elmondta: a vadászterületek új rendezése miatt a zarándokmise szervezői az idén azon voltak, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei vadászok is kötődjenek ide.

A papok a mise végén megáldották a gépjárműveket.

A papok a mise végén megáldották a gépjárműveket.

A papok a mise végén megáldották a gépjárműveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!