Szombathely

2008.12.12. 03:27

A Biblia évében

<b>Bük </b> - A Biblia éve rendezvényeinek sorába a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola is bekapcsolódott. A diákönkormányzat és a történelem munkaközösség rajzpályázatot írt ki az iskola tanulói számára a Biblia éve címmel.

Tersztyánszky Krisztina

Kicsik és nagyok hozzáláttak, és otthon vagy a könyvtárakban búvárkodtak a Képes Bibliában, a Bibliai történetek című kötetben.

Az iskola szinte valamennyi tanulója magáévá tette a felhívást és készített rajzot. Ezek közül témakörönként válogatták ki szakértő szemmel a rajztanárok a legjobban sikerült munkákat, amelyeket kiállítottak.

A művelődési központban felállított paravánokra összesen hatvanöt diákmunka került. Az alsósok 23, a felsősök pedig 42 rajzzal fejezték ki az adott témakörben ismeretüket, érzéseiket. A nagy alapossággal, igényességgel elkészített kiállítást elsőként az adventi teaesten részt vevő szülők láthatták, akik elismeréssel szóltak gyermekeik munkáiról.

Az Iskolagalériában Galambos Ferencné igazgatóhelyettes nyitotta meg a tárlatot és adta át a legügyesebbeknek a jutalmakat.

Az alsó tagozatosok közül díjazottak lettek Fekete Sára, 2. a osztályos, Csóka Eszter 3. a, valamint Krizsán Márton 4. b osztályos tanuló. A felső tagozatos díjazottak: az 5. osztályos Ruzsics Fanni, valamint a hetedikes Gacs Viktória, Gulyás Júlia, Németh Ervin és Réti Mária.

A kiállítás elkészítésében a szervezőknek nagy segítségére volt Fehrling György plébános, az egyes témákhoz ő választotta ki a legmegfelelőbb idézeteket a Bibliából. A megnyitón pedig a Biblia ismeretének fontosságáról beszélt a gyerekeknek, és hozott is különböző nyelveken írt Bibliákat, melyeket a gyerekek nagy érdeklődéssel forgattak.

Boldog, aki a Bibliát olvassa, de talán boldog lesz az is, aki ezeket a diákmunkákat megtekinti!

A kisebbeknek az Új- , a nagyoknak az Ószövetség adta az ihletet a rajzoláshoz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!