Szombathely

2009.02.20. 03:29

Keddi farsangbúcsúztató Kőszegen

<b>Kőszeg </b> - A Kőszegért Egyesület felhívja Kőszeg polgárait, hogy a tízéves hagyományokra visszatekintő nemes civil kezdeményezést folytassák, s zenével, tánccal, mulatsággal búcsúztassák kedden a farsangot.

Némethy Mária

A szervezők kérik, hogy február 24-én, azaz farsang farkán az üzletekben, vendéglátóhelyeken - s bárhol, ahol erre lehetőség van - jelmezben dolgozzanak, ezzel is hozzájárulva a jó hangulathoz. Kérik a polgárokat, hogy díszítsék házaikat, lakókörnyezetüket, és a maguk módján tegyék emlékezetessé ezt a napot. Mutassuk meg a kőszegi emberek vendégszeretetét egymásnak és a turis- táknak!

A Kőszegért Egyesület felhívásában az áll: kérik Kőszeg polgárait, hogy a nemes civil kezdeményezést folytassák, s zenével, tánccal, mu-latsággal búcsúztassák a farsangot.

Február 24-én az alábbi rendezvényeket tervezik a Fő téren: 10 órától gyermekcsoportok részére jelmezes felvonulás; 15 és 19 óra között utcabál, zenél a Mulatósokk, 15 órától jelmezverseny, 17 órától eredményhirdetés, körülbelül 19 órától tűzijáték.

Napközben az egyesület vezetősége végiglátogatja a Legmókásabb munkahely cím elnyerésére jelentkezetteket, őket díjazzák este.

Kérik, hogy jelentkezzenek mindazok, akik erre készülnek.

- Azt tapasztaljuk, hogy a nehéz gazdasági helyzet és a hideg miatt is kedvetlenebbek az emberek - mondta el kérdésünkre Kaltenecker Lajos, az egyesület elnöke.

- Éppen ezért kellene mindenkinek élni az alkalommal, s ezen a hétvégén nem azon törnie a fejét, hogy miből tudja majd a számláit kifizetni, hanem valami ötletes jelmezen. Teremtsünk magunknak egy vidám napot! Az egye- sület tagsága megfogadta: mindannyian beöltözünk, akármilyen időjárás is lesz, nem érdekel bennünket. Ha havazik, legfeljebb hóemberek leszünk - hallom a másik fő szervezőtől, Pócza Zoltántól, a művelődési központ igazgatójától, aki elárulja: ők külön programokkal is készülnek a keddi mulatságra.

- Rendezünk farsangtemetést koporsóval a Fő téren, s lesz bolond esküvő is, már megvan a pár, közismertek Kőszegen, farsangi pap adja majd össze őket.

A díjak sokfélék lesznek. A vendéglátósoktól vacsora-utalványokat kaptak, nyerhetők pezsgők, játékok is, a város képviselői pedig - Racker Béla kérésének eleget téve - egy-egy doboz csokival kedveskednek az ovis jelmeze-seknek.

- Ezt is kikötöttük: az ovisok, az iskolás gyerekek is csak akkor kapnak majd valamit, ha legaglább egy jelmezes kelléket viselnek. Egy álarcot vagy egy szemüveget, valamit. Igenis fontos ez a rendezvény, a város ügye a farsang farka. A kőszegiek a kőszegieknek, az idelátogatóknak kedveskednek ezzel, s mi csak keretet adunk az egésznek, valójában mindenki rendezi, aki beöltözik! - magyarázza hévvel Pócza Zoltán, akit rutinos, állandó jelmezesként arról faggatom: adjon valami tippet, minek öltözzenek be az emberek?

- Akárminek, a lényeg, hogy legyen valami ötlet benne. Én egyszer voltam fotóriporter. Volt egy fotóstáskám, a nyakamban egy masina, mellényben voltam, s kitűzőt viseltem Press felirattal. Mindenki tudta, minek öltöztem.

Lesz most is ingyenfánk és forralt bor. A tűzijáték elmaradt volna, de Kaltenecker Lajos szponzorálja. Jelentkezni az egyesületnél és a művelődési központban lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!