Szombathely

2009.05.13. 02:21

A diákmunkát segíti az iskola

Csepreg - Iskolaszövetkezet létrehozásával segíti a Nádasdy Tamás Szakközépiskola a diákok nyári munkavállalását.

Tersztyánszky Krisztina

A napokban bejegyzett iskolaszövetkezetbe máris mintegy félszázan léptek be az intézmény diákjai közül. Dorner Kornél igazgató elmondta, hogy úgy gondolták, a gazdasági válság nehézségei közepette különösen fontos, hogy megkönnyítsék a tanulók nyári munkavállalását. A Vasi Korrekt nevet viselő iskolaszövetkezetbe tizenhat évet betölött diákok léphetnek be, díj fizetése és minden egyéb kötelezettség nélkül. A munkalehetőségekről a szövetkezet igazgatósága gondoskodik. Eddig a Büki Gyógyfürdővel és a Sárvári Termálfürdővel sikerült felvenniük a kapcsolatot. Ezen a két munkahelyen, reális órabérért mintegy harminc középiskolást tudnak foglalkoztatni a nyár folyamán. Az igazgatóság törekszik további munkalehetőségek felkutatására is.

Az új szervezet létrehozása a diákok és a munkaadók számára is egyszerűbbé teszi az ügyintézést. A fiatal munkavállalók a szövetkezeten keresztül kapják a munkalehetőséget és innen utalják a bérüket is. A szövetkezet a rugalmasságra is nagyobb lehetőséget ad, egy-egy tanulónak nem kell az egész nyarat végigdolgoznia. Aki viszont szorgalmasan helytáll, a minimálbérnél nagyobb összeget is megkereshet egy hónap alatt. Az iskolaigazgató megelégedve nyugtázta, hogy a diákok érdeklődnek a munkalehetőségek iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!