Szombathely

2009.05.13. 02:25

A paragvárisok nyelvi sikerei a Smidt Múzeumban

Szombathely - A Bercsényi Miklós Általános Iskola városi angol és német nyelvi versenyt hirdetett meg 7-8. évfolyamos tanulók és a partnerközépiskolák 1. évfolyamos diákjai számára. Mindkét idegen nyelvben a paragvárisok bizonyultak a legjobbnak.

Vas Népe

A versenyt május elején a Smidt Múzeumban rendezték. A versenyfeladatok a Smidt Múzeum 2009 tavaszán megújult, interaktív kiállítási anyagához kapcsolódtak. A háromfős csapatok a helyszínen angol és német nyelven megoldandó kutatási feladatokat kaptak az irodalomtörténeti, régészeti, hadtörténeti, orvostudományi kiállítás anyagából és dr. Smidt Lajos nyugalmazott kórházigazgató sebész főorvos életéről.

A családias hangulatról a múzeumalapító unokája, Keppel Csilla igazgatónő gondoskodott, aki közreműködött a verseny lebonyolításában is. 

Helyezettek, angol nyelv: 1. Paragvári Utcai Általános Iskola Language Learners csapata, felkészítő tanár: Juhász Ildikó, 2. Gépipari, Informatikai, Műszaki Szakközépiskola Just for Fun csapata, felkészítő tanár: Baranyai Péter, 3. Zrínyi Ilona Általános Iskola Manók a köbön csapata, felkészítő tanár: Eignerné Iván Judit. 

Német nyelv: 1. Paragvári Utcai Általános Iskola Künstlerinnen csapata, felkészítő tanár: Szabó Lilla, 2. Dési Huber Általános Iskola Achtklssler csapata, felkészítő tanár: Horváthné Tóth Ágnes, 3. Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ Dahel csapata, felkészítő tanár: Takács Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!