Szombathely

2009.07.01. 02:28

A paintball jó az agresszió ellen

Kőszeg - A Kőszegi Kerékpáros Egyesületnek egy újabb, fiatalokat tömörítő szakosztálya a paintball klub, amely az Osztrák Nemzetközi Liga első helyezettje. Havonta rendeznek nyílt napot, bárkit szeretettel várnak arra.

Némethy Mária

- Mi 2007-ben találkoztunk először a paintball játékkal egy fesztivál alkalmával - meséli Juhász Gergő, a kőszegi klub vezetője. - Nagyon megtetszett, nekiálltunk komolyabban foglalkozni vele. Mivel a környéken több különálló játékos is volt már, megpróbáltuk összefogni őket. Korábban is voltak már hasonló próbálkozások, de az igazi áttörést a Kőszegi Kerékpáros Egyesület keretén belül alakult Danger Paintball Szakosztály hozta meg. Célunk, hogy minél több emberrel ismertessük, szerettessük meg a paintballt, melyhez mostanra minden feltételt biztosítani tudunk.

Kőszegen a lőtér mellett ennek a sportnak minden formáját ki lehet próbálni. A paintball - több külföldi tanulmány szerint - levezeti a feszültséget és az agressziót. Mindemellett rengeteg élményt, szórakozást és adrenalint nyújt.

- Két irányzatot különböztetünk meg a paintballban - magyarázza a kőszegi klub vezetője. - A Woodland, vagy militari paintball különböző szituációk megoldására irányuló katonai, háborús jellegű játék. Magyarországon ezt kedvelik leginkább. Az Airball, azaz a verseny paintball felfújható fedezékek között, meghatározott méretű, formájú pályán szigorú szabályok mellett játszott extrém versenysport.

Kőszegen a klub tagjaiból alakult egy versenycsapat is, amely majdnem fél éve hazai és nemzetközi versenyeken vesz részt.

- Jelen pillanatban három versenysorozatban veszünk részt Magyarországon és külföldön. Legjobb eredményünk az Osztrák Nemzetközi Liga első helyezése. Pályánkon havonta rendezünk nyílt napokat, ahol mindenki kipróbálhatja magát igazi versenykörülmények között.

Bővebb információk a www.dangerpaintball.hu oldalon találhatók a kőszegi klubról. Tagjai jelenleg az augusztus 15-16-ai második várárok paintball kupát szervezik nagy erőkkel. Akkor két napig Kőszegen a várárokban minden a paintballról fog szólni, rengeteg közönségcsalogató programmal. Érdemes készülni rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!