Szombathely

2009.08.26. 02:26

Páratlan orvosi ügyeleti kocsi Kőszegen

Kőszegi kistérség - A többcélú kistérség nyertes pályázatairól tájékoztatta lapunkat Huber László, a kistérség elnöke. A falvak utat, járdát és csatornát építenek.

Némethy Mária

Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása pályázatot adott be a Regionális Fejlesztési Tanácshoz orvosi ügyeleti gépkocsi beszerzésére és felszerelésére. A pályázatra 4 millió 107 ezer forint támogatást nyert a kistérségi társulás. Ez a teljes költség 75 százalékát fedezi. A hiányzó 25 százalékot a Pusztai betéti táraság biztosítja, amely az üzemeltetést is vállalja öt évig.

- A legfontosabb életmentő műszerekkel felszerelt gépkocsi a kőszegi önkéntes tűzoltókkal együtt vonulna ki a balesetek helyszínére, s a mentés ideje alatt végig ott tartózkodna, szükség esetén segítséget ad a mentőknek. Az orvosi ügyeleti gépkocsit dr. Pusztai Gergő orvos kezelné, majd a tűzoltó egyesületbe is belép a szükséges vizsga megszerzése után - közölte Huber László, a kistérségi társulás elnöke, majd folytatta:

- Ezzel a fejlesztéssel országosan egyedülálló módon növelnénk az ellátás színvonalát a térségben. A megvalósulásig még néhány hónapot várni kell, mert a felszerelést és műszereket egyedileg lehet megrendelni és legyártani. Az új, korszerűen felszerelt ügyeleti gépkocsi beállításával lehetővé válna, hogy a már meglevő ügyeleti autó folyamatosan az ügyeletes orvos és a betegek rendelkezésére álljon - részletezte Huber László.

Szintén a Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyert a társulás 3 millió 307 ezer forintot a munkaszervezet Kossuth Lajos utcai irodájának korszerűsítéséhez.

Kőszeg Város Önkormányzata a Regionális Fejlesztési Tanács TEUT pályázatán 7 millió 615 ezer forintot nyert a Velemi út útburkolatának felújításához. Ez a teljes költség fele.

A kistérség települései közül Cák, Gyöngyösfalu, Peresznye, Pusztacsó és Velem nyertek még támogatást út, járda és csapadékelvezető csatorna építésére, vagy javítására. Ez összesen 25 millió 386 ezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!