Szombathely

2009.09.02. 02:28

Jószomszédi iszony a Sas utcában

Szombathely - Kertvárosi rész, takaros családi házak, de sincs nyugalom a Sas utcában. Az utcában van egy festékbolt, és az egyik szomszédot zavarja az üzlethez kapcsolódó járműforgalom.

Balla Emőke

A polgármestert, a jegyzőt, a körzet képviselőjét, a közterület-felügyeletet és más hivatalt is felkereste panaszával a szomszéd, aki szerint hiába történtek lépések, megnyugtató módon még nem rendeződött az ügye. Soós József, a városrész képviselője május elején továbbította a szomszéd panaszos levelét a város jegyzőjének, amelyhez feljegyzést is készített. Ebben leírja: a panaszos levelében írtak mindenben megfelelnek a valóságnak, a jelzett problémák az üzlet működéséből adódnak. Egyúttal kéri a hivatal vezetőjét, hogy segítsen az anomáliák végleges megoldásában.

A levélíró szerint az jelenti a gondot, hogy az üzlet zavartalan működéséhez hat parkolóhelyet kellett volna kialakítani, ám a családi házhoz (amelyben az üzlet működik) tartozó telek alapterülete ezt nem tette lehetővé. A szomszéd azt kifogásolja, hogy az ő kapubejáróján állnak meg autóval érkező vevők, emiatt a garázsból tíz esetben nyolcszor nem tud akadálytalanul kihajtani. Másrészt az áruszállító nagy teherautók is a bolt előtt állnak meg, így a rakodás alatt nem lehet közlekedni az utcában.

A történethez hozzátartozik, hogy a szomszéd már két évvel ezelőtt, 2007 májusában is bejelentést tett a polgármesteri hivatal igazgatási osztályára. Ennek következményeként a hatóság novemberben kötelezte a festékbolt tulajdonosát az üzlethez tartozó parkolóhelyek közforgalom előtti megnyitására. Megjegyezve azt, hogy amennyiben ez nem történik meg, akkor pénzbírsággal sújtják. 

Teltek a hónapok, s 2008 januárjában a hivatal ügyintézője a helyszínen járt, s meggyőződött arról, hogy a parkolót megnyitotta a bolt tulajdonosa. Azonban tavaly szeptemberben ismét bejelentés érkezett, ami után újabb helyszíni szemle következett, és az eredmény: 150 ezer forintos bírság. A fellebbezés után ez az összeg 50 ezer forintra csökkent. Csakhogy idén tavasszal foly-tatódott a történet: újabb bejelentés, ismételt helyszíni bejárás, de ezúttal a jegyző júniusban kelt levelében azt állapította meg, hogy az üzlet körül jelenleg minden rendben van.

Más véleményen van a szomszéd, aki szerint a családi ház udvarán lévő parkoló rendszeresen nyitva van, de nem használják, ezért az autójával gyakorta nem tud ki- és bejárni a garázsából.

A festékbolt tulajdonosa szomorú, hogy az egykori jó szomszédi viszonyt a harag váltotta fel.

Annak idején speciális helyet kerestem a vállalkozásomhoz, s itt megtaláltam. Az ingatlan elülső részében építettük meg az üzletet, és a ház udvarán alakítottuk ki az alapterületnek megfelelő mennyiségű öt parkolót, melyet az üzlet nyitvatartási idejében mindig megnyitunk. Arról nem tehetek, ha a vevők nem ezt használják, hanem az utcán állnak meg, amit egyébként sem tilt semmi. A polgármestert, a jegyzőt, a választókörzet képviselőjét is felkereste a panaszos férfi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!