Szombathely

2012.05.25. 06:58

Százéves a KSE

Kőszeg – A sportéletben nem gyakori, hogy egy egyesület száz esztendőn át aktívan működik, sőt képes kiváló, világhírű sportolókat is elindítani. Kőszeg erre is képes volt.

Nagy Mária

Nagy esemény helyszíne volt a Jurisics tér május 19-én, ahol Huber László polgármester köszöntötte a felsorakozott sportolókat, méltatta az 1912. május 19-én létrehozott Kőszegi Sport Egyesület múltját, eredményeit. –Összetartás, fegyelem, kitartás – idézte az alapszabályból a polgármester. Ezek voltak meghatározói a kőszegi sportolók szellemiségének. Különösen igaz volt ez Lóránt Gyulára, a legendás Aranycsapat tagjára, akire nagyon büszkék a kőszegiek. Huber László ismertette a 18 sportágat, amelyek a 100 év alatt működtek itt, kiemelve azokat a sportolókat, akik Európa- és világbajnokságon, valamint olimpián vettek részt. A polgármester végül kijelentette: „Kőszeg igazi utánpótlást nevelő bázisa a magyar sportnak.” A Jurisics térről a kőszegi fúvósok vezetésével a Lóránt Gyula Sporttelepre vonultak az ünneplők, ahol átadták a felújított épületegyüttest. Itt Kenyeri András, a KSE elnöke megköszönte a kormánynak és az önkormányzatnak a fejlesztést. 



Kihangsúlyozta: a sportolók jobb körülményeket élvezhetnek, ráadásul az épület energetikai szempontból mintegy 23 százalékkal olcsóbban üzemel. Huber László polgármester méltatta a 33 millió forintos beruházás megvalósítását, kiemelte, hogy a 18 millió forintos pályázaton elnyert pénzhez a városnak még 15 milliót hozzá kellett tennie, de a 100 éves KSE erre kötelezte a döntéshozókat. Avatáskor a nemzeti szalagot Básthy Tamás országgyűlési képviselő, Huber László polgármester, Kaltenecker Lajos vállalkozó és Kenyeri András KSE elnök vágta át. A délutáni bajnoki meccsekre érkező sportolók vették birtokba az öltözőket. Délután az Ataru együttes kíséretében vonultak fel a szakosztályok, a lelátók megteltek nézőkkel. Kovács Ferenc, a megyei önkormányzat elnöke köszöntötte a 100 éves KSE-t, majd száz lufi emelkedett a levegőbe. A jubileumi események ősszel folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!