Szombathely

2012.09.05. 13:20

Hétvégén a Magyar Dal Fővárosa lesz Szombathely

Szombathely - Két napot tölt Szombathelyen Presser Gábor, a Magyar Dal Napjának atyja, minthogy idén a vasi megyeszékhely lett a Magyar Dal Fővárosa.

Merklin Tímea

- Fejlődésünk egyértelmű és egyirányú, már nemcsak résztvevők vagyunk, hanem idén elnyertük a Magyar Dal Fővárosa címet, két napig ránk figyel az ország - mondta dr. Puskás Tivadar polgármester a szerdai sajtótájékoztatón.

Ezt még úgy lehetne fokozni, ha Presser Gábor ideköltözne a városba.

A neves dalszerző és előadó két napra jön Szombathelyre: szeptember 8-án, szombaton 17 órakor az Agora Savaria Moziban a polgármesterrel együtt nyitja meg az eddig eltitkolt koncertfotók kiállítását; szeptember 9-én, vasárnap pedig a Fő téri programban vesz részt. 15.30-kor az Agora Színpadon tart megnyitót vendégeivel, Somló Tamással és a 4N Acousticcal, 21 órától ugyanitt a Csík zenekarral ad közös koncertet.

A Magyar Dal Napja bevezetője a szombati Big Band Fesztivál

Az együttes vezetője, Pintér Róbert a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fesztivál a saját kezdeményezésük, az országban teljesen egyedülálló, és nemzetközi is, hiszen minden évben van külföldi vendég. A 8-án délelőtt 10 órakor kezdődő Fő téri programot ők zárják 19 órakor kezdődő koncertjükkel, ahol magyar dalokat is játszanak big band hangszerelésben. Vendég lesz Horváth Meggie és Szabó Tibor is.

A vasárnapi programról Grünwald Stefánia, az Agora igazgatója elmondta, ideális módon valósul meg a finanszírozása, amennyiben 30 százalék önkormányzati, 30 százalék pályázati és 30 százalék szponzori támogatást kap. Ez a költségvetési összeállítás a jövőre nézve is példaértékű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!