Szombathely

2012.11.26. 20:14

A rák megelőzhető

Fogadóórákat tart a Magyar Rákellenes Liga szombathelyi alapszervezete a daganatos betegségben szenvedők, hozzátartozóik és az érdeklődők számára.

Simon Erzsébet

Kérdése van a betegséggel kapcsolatban? Tanácsra szorul? Szeretné megelőzni a bajt? Tudni szeretné, hogyan segíthet érintett hozzátartozóján? Érdeklik az ezzel kapcsolatos előadások? A Magyar Rákellenes Liga (MRL) szombathelyi alapszervezete igyekszik megválaszolni mindazon kérdéseket, amelyek felmerülnek a daganatos betegségekkel kapcsolatban.  

A MRL legaktívabb tagjának egyedülálló kezdeményezése, hogy ezentúl hetente fogadóórákat tartanak  a Humán Civil Házban. Szerdánként délután három és öt óra között várják az érdeklődőket, a betegeket, a segítségre szorulókat és a segíteni akarókat. Minderről dr. Halász Gyöngyi alapszervezeti elnök, az Élet Gége Nélkül  - Gégeműtöttek Vas Megyei Szervezetének vezetője beszélt hétfőn a Humán Civil Ház rendezvényén. A fogadóórákat a gégeműtöttek klubjának tagjai felváltva tartják, személyes példáikkal is segítve,  koordináló szerepet vállalva.  



Prof. dr. Simon Tamás, a MRL elnöke (balról) és dr. Prugberger Emil a prevenció fontosságát hangsúlyozta (Fotó: Benkő Sándor)

A XVII. Egészség Napok rendezvénysorozatának hétfői eseményén dr. Prugberger Emil, a városi közgyűlés egészségügyi szakmai bizottságának elnöke a prevenció fontosságát hangsúlyozta.  A rák ugyanis megelőzhető, felismerhető és legyőzhető. Meghívott vendégként a Magyar Rákellenes Liga  elnöke, dr. Simon Tamás professzor is erről beszélt. A rák legyőzése nemcsak orvosi feladat, hanem mindannyiunk közös ügye. Magyarországon vezető halálok a daganatos betegség, de nem kellene, hogy az legyen. Korai felismeréssel ugyanis gyógyítható. A MRL egyik feladata, hogy ismeretterjesztéssel felhívja erre a figyelmet.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!