Szombathely

2012.11.30. 18:05

Új igazgató a megyei katasztrófavédelemnél

Szombathely - Kampel Oszkár tűzoltó ezredest dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes váltja a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság élén.

Nagy Ildikó

Az új vezetőt pénteken ünnepi állománygyűlésen mutatták be a megyeházán. Az állománygyűlés után tartott sajtótájékoztatón dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója bejelentette, hogy  Kampel Oszkár tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója november 30-ától nyugdíjba vonul.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter december 1-jei hatállyal dr. Takács Árpád tűzoltó ezredest, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi vezetőjét nevezte ki a Vas megyei igazgatóság élére. A főigazgató elmondta: Kampel Oszkárt 1999-ben ő kérte fel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság megalakítására. Az egykori sárvári tűzoltóparancsnok később Vas megyéből Zalába került, onnan vonult nyugállományba, majd 2010 nyarán  ugyancsak dr. Bakondi György kérésére  visszatért az aktív szolgálatba. 






December 1-től dr. Takács Árpád a katasztrófavédelmi igazgató



A megyében az  ő irányításával hajtották végre a katasztrófavédelem rendszerének átalakítását. A főigazgató megköszönte Kampel Oszkár áldozatos   munkáját. Dr. Takács Árpádról megtudhattuk, hogy eddigi munkája során sok tapasztalatot szerzett különböző veszélyhelyzetekben, így például az ár- és belvíz elleni védekezésben is.

Dr. Takács Árpád a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán szerzett út-hídépítő mérnöki oklevelet, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán doktorált. Vas megyében első vezetői feladatai közé tartozik majd a katasztrófavédelmi igazgatóságra  jövő év elejétől  váró   új hatósági feladatokkal kapcsolatos munka megszervezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!