Szombathely

2013.02.25. 15:32

A természettudomány jelesei

A Paragvári általános iskolában rendezték meg a természettudományos ismeretek tehetségeinek tanulmányi versenyét.

Kozma Gábor

A regionális döntő támogatója és tehetséggondozója az Apáczai Kiadó volt, a versenyen 11 csapat, így Zala, Győr-Moson-Sopron és Vas megye iskolai fordulójának a legjobbjai vetélkedtek. A matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz, technika, informatika tantárgyak műveltségi területeit fogja át az országosan akkreditált verseny, melyre az iskolai forduló után jutottak be a 7. és 8. évfolyamos tanulók, intézményenként 3 fős csapatokkal.

A regionális versenyen egy előzetesen megkapott feladattal kellett a zsűrit meggyőznie a csapatoknak. Három projekttéma közül választhattak: az energiával, vízzel, nyersanyagokkal való takarékossági lehetőségek szűkebb környezetünkben, a másik a lakókörnyezetünk természeti értékei és végül egy innovációs projekt. Kiss János megyei szakreferens elmondta, hogy meggyőző és látványos előadások születtek. - Eredményhirdetés március 5-én lesz, 3 csapat vehet majd részt az országos döntőn, Budapesten - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!