Szombathely

2013.02.05. 13:14

Vasfüggöny kerékpárút épül

Szombathely - A Vasfüggöny Kerékpárút uniós projektnyitójára kerül sor február 7-én a Park Hotel Pelikánban. Itt lesz Michael Cramer uniós parlamenti képviselő is.

Kozma Gábor

A néhai vasfüggöny mentén megvalósuló, több mint  9 ezer  kilométeres kerékpárút kapcsolódik más hálózatokhoz, megvalósulása esetén nagyban javíthatja a kerékpáros elérhetőséget a délkelet-európai térségben. Tizenöt európai partnerszervezet vesz részt a programban, amelyet szakmailag támogat az Európai Kerékpáros Szövetség éppen úgy, mint az unió parlamentje. Ez utóbbi képviseletében lesz jelen a csütörtöki találkozón Michael Cramer  uniós parlamenti  képviselő,  aki előadást is tart. Ő az egyike azon személyiségeknek, akik kezdettől támogatták a  vasfüggönnyel kapcsolatos  tárgyi emlékek  megőrzését.  A találkozón részt vesz Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató és Bodor Ádám igazgató, a programban szerepel a felsőcsatári vasfüggönymúzeum megtekintése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!