Szombathely

2013.03.03. 11:17

Előjegyzés kell ezentúl a vérvételhez

Március 1-től előjegyzést kell kérni vérvételre a MÁV rendelőben. A betegek érdekét szolgálja az új rend.

Bajdó Bettina

A szombathelyi MÁV rendelőben a legtöbb szakrendelésre előjegyzést kell kérni. Ez alól kivétel volt a vérvétel. A betegek bármelyik nap dönthettek úgy, hogy megjelennek a vérvételen, csupán egy sorszámot kellett húzniuk, s kivárniuk a sorukat.

Dr. Kovács Lajos, a MÁV-rendelő igazgatója elmondta, hogy a sorszámos rendszernél az volt a probléma, hogy órákat kell várniuk a betegeknek, amíg sorra kerültek a vérvételnél.

(Fotó: Szendi Péter)

- Március 1-től a laborba is bevezettük a központi előjegyzést - folytatta az igazgató. - Részletes tájékoztatást küldtünk erről a háziorvosi és szakorvosi rendelőkbe, illetve az illetékeseknek is, hogy tudjanak a változásról. Tavaly költöztettük a földszintre a labort, éppen azért, hogy a betegek könnyebben megközelíthessék. A mostani újítást, az előjegyzést pedig azért vezettük be, hogy tervezhető legyen a vérvétel időpontja. Ez mindenkinek könnyebbséget jelenthet. A betegek így előre tudnak tervezni, nem kell ezután órákat várniuk.

A vérvételi beutalóval érkezőknek nincs más dolguk, mint felhívni a MÁV rendelő központi számát, s időpontot kell kérniük. Ezentúl nem kell sorszámot húzni. Az igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy így is lehetnek csúszások, hiszen vannak olyan páciensek, akiknél tovább tart a vérvétel, de véget ér az órákon át tartó várakozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!