Szombathely

2013.04.16. 17:01

Az év tanítója lett

Bicsákné Krivács Gabriella, a Simon István Utcai Általános Iskola pedagógusa lett Az év tanítója a Szekszárdon megrendezett országos megmérettetésen.

Kozma Gábor

- Évente 15-en kapják meg a szűkebb közösségeik felterjesztése nyomán az Apáczai Géniusz-díjat, több ezren vesznek részt akkreditált képzéseken. Kiadjuk a Zenit díjat, és gondot fordítunk a pedagógusok szakmai továbbképzésére is. Mindezt tesszük annak a filozófiának a mentén, miszerint a katedrán álló tanárt semmilyen technikai eszköz nem helyettesítheti - mondta el Az év tanítója díj átadásakor Kiss János szakreferens.

Az Apáczai Kiadó, élén Esztergályos Jenővel, kiemelt feladatának tekinti a tanítók önbecsülésének erősítését is. Ennek szellemében minden tanévben meghirdeti a három fordulóból álló Országos Apáczai Tanítási Versenyt az alsó tagozaton magyar, matematika és környezetismeret tantárgyakból gyakorló tanítók számára.

Bicsákné Krivács Gabriella (Fotó: Bicsák Boglárka)

Vas megyéből Bicsákné Krivács Gabriella tanítónő, a szombathelyi Simon István Utcai Általános Iskola pedagógusa  matematikából indult a megmérettetésen. Ennek országos döntőjét Szekszárdon rendezték meg a közelmúltban. Harmadik osztályban kellett tanítania a negatív számokat, méghozzá számára ismeretlen osztályközösségben, gyakorló iskolai tanulóknak. Az országos megmérettetés előtt videofelvételt készített a saját osztályában folyó munkáról, melyet a művészeti gimnáziumban tanuló kislánya két kamerával rögzített, majd vágott össze. A versenyre jelentkezettek közül kimagasló pontszámával második helyezést ért el, az első díjat nem adták ki.

Az elismerés átnyújtására a kiadó fővárosi székházában került sor 200 meghívott vendég, tanítóképzős szakemberek jelenlétében. Mint megtudtuk, Bicsákné Magyarnádaljáról jár be naponta a szombathelyi iskolába.

- Munkáját lelkiismeretesen és magas szinten műveli. Hat éve tanít, életeleme a tudás örömteli átadása, megszerzése - emelték ki a díjátadón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!