Szombathely

2013.04.26. 15:31

Kínai delegáció tette tiszteletét a szombathelyi városházán

Szombathely - Kínai testvérvárosból látogatott delegáció a szombathelyi városházára. A Yantai-i Külügyi és Tengeren Túli Kapcsolatok Hivatalának igazgató-helyettese szerint a két város örök barátságot is köthet.

Simon Erzsébet

A csütörtöki városi közgyűlésre is ellátogatott Tian Qipei, a Yantai-i Külügyi és Tengeren Túli Kapcsolatok Hivatalának igazgató-helyettese Wang Leifei tolmács kíséretében. Pénteken a polgármesteri hivatalban közös sajtótájékoztatót tartottak dr. Puskás Tivadarral. A  polgármester elmondta: hat évvel ezelőtt kötött a két település testvérvárosi szerződést, a kapcsolatokat kölcsönös látogatásokkal tartották életben. Legutóbb 2010 végén találkoztak, most a keleti nyitás eredményeképpen ismét összejöttek. A szombathelyi városvezetők meghívták a kínaikat a Savaria  Karneválra, ők pedig egy Yantai-i júliusi borfesztiválra invitálták  mostani vendéglátóikat.

- Érdekes és konkrét megbeszéléseket folytattunk a szombathelyi városvezetőkkel - mondta Tian Quipei -, és hazatértünk után a városunk polgármesterének is beszámolunk az itteniek javaslatáról, hogy hozzunk létre munkacsoportokat a további együttműködés gyümölcsözővé tételére. Például a turizmus, a kultúra, az oktatás és a gazdaság területét érintően. Az igazgató-helyettes örömét fejezte ki, amiért meglátogathatta a testvérvárost, s egy kínai mondást idézve arról is beszélt, hogy a két település, bár távol fekszik egymástól,  akár örök barátságot is köthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!