Szombathely

2013.04.04. 17:15

Kulturális attrakció is lehet a 30Y buszjárat

Új közlekedési és kulturális színfolttal gazdagodik júniustól Szombathely.

Kozma Gábor

Csütörtökön közölték, hogy elindítják a 30Y buszjáratot. A Cafe Cinemában a népszerű 30Y zenekar frontembere, Beck Zoltán, valamint Marton Zsolt alpolgármester és Prieger Szabolcs, az AGORA zenei szakágazat vezetője tájékoztatta a jelenlévőket egy új közlekedési és kulturális attrakcióról, jelesül a 30Y autóbuszjárat elindításáról.


Marton Zsolt utalt arra a közgyűlési döntésre, amely ezt lehetővé tette és reményét fejezte ki, hogy a járat igazi turisztikai látványossággá nőheti ki magát. A pécsi Beck Zoltán elmondta, hogy szombathelyi főiskolás éveik alatt társaival azért is kötődtek ehhez a járathoz, mert a később sikeres zenekarrá lett csapat tagjai a járat útvonala közelében, a Derkovitson laktak.

- Jó az ötlet, nem szabad kitérni előle - fogalmazott. - Bár pécsi vagyok, de Szombathelyen is otthon vagyok. Ez a járat, zenekarunk névadója, egyfajta rocktörténeti momentum, várjuk a folytatást. Tavaly már volt előzménye a dolognak, hiszen egyetlen napra feltámadt a járat és a buszon akusztikusan zenéltünk is. Ez az út folytatható, ezernyi ötletem akad a hasznosításra. Prieger Szabolcs kifejtette, hogy menetrendszerinti Volán járat lesz a 30Y, de némi módosulással.

 

 



- Nevezetesen a buszt egyfajta kulturális térré kívánjuk megtenni, amely kiállításoknak, vagy más, oda illő eseményeknek is helyet adna. Elsőként Lékó Tamás fotóival nyitunk - hallottuk. Papp László, a Vasi Volán vezérigazgatója kérdésünkre elmondta, hogy együttműködnek a szervezőkkel, támogatják törekvéseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!