Szombathely

2013.05.08. 14:34

Ne csak két napig tartson

"Együtt vállvetve" - ezt a nevet viseli a Békefi Antal Szakkollégium által életre hívott szakmai rendezvénysorozat, amely 9-én kezdődik.

Ambrózai Zsuzsanna

Csütörtökön és pénteken rendezik meg a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központban a Talentum - Együtt vállvetve című kulturális és szakmai rendezvénysorozatot, mely a Békefi Antal Szakkollégiumnak köszönhetően valósul meg. A két nap alatt számos programmal, előadással, beszélgetéssel, fórummal, fotókiállítással, filmvetítésekkel  készülnek a szervezők, melynek célja, hogy bemutassák, hogyan és miként lehet együtt élni és segíteni a fogyatékkal élőket, miként segíthető elő integrációjuk a társadalomba.

E téma mellett az egészség és a sport is helyet kap a rendezvényen. A hivatalos megnyitó délelőtt háromnegyed  tízkor kezdődik.  Dr. Polgár Tibor, a Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar dékánja köszönti az érdeklődőket, majd beindul a kétnapos sorozat. Az országban elsőként adnak át kerekes székkel is "járható" kötélpályát a Holdfényliget-Alpokalja Kalandparkban csütörtök délután fél háromkor. A rendezvény fővédnökei dr. Hende Csaba, Honvédelmi miniszter és Szekeres Pál, sportért felelős helyettes államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!