Szombathely

2013.05.16. 12:19

Városvédő fiatalok sikere

Szombathely - Ismét kiemelkedően szerepeltek a szombathelyi diákok a Város- és Faluvédők Szövetsége által kiírt Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért című nemzetközi pályázaton.

A díjátadó ünnepséget a Budai Várban, a Történeti Múzeumban tartották, ahol Ráday Mihály, Kossuth-díjas művészettörténész, rendező, a Hungaria Nostra vezetője köszöntötte a pályázókat. Az idei megmérettetésre több mint ezer pályamunka érkezett be. Közülük választotta ki a zsűri a díjazott képzőművészeti és írásos munkákat.

A Brenner János Általános Iskola diákjai idén is több díjat nyertek. Mesélő kövek kategóriában különdíjat nyert a 2. b osztály festménye (felkészítők: Lőrincz Anikó és Nagyné Fekete Zita). Második helyezést ért el Horváth Zoé és Kiss Tamás 2. b osztályos tanuló a székesegyházról készített rajzával. A kiállított művek közé bekerült még Vági Katalin 2. b osztályos diák Balaton környéki várakról készített festménye.

Az írásos pályaművek közt harmadik helyezett lett Hegykői hagyományok című írásával Zsugonits Hanna 2.b osztályos tanuló. Ádám Anna 6.a osztályos diák pedig a csánigi templomról szóló dolgozatával az első helyet érdemelte ki.

A középiskolások között is szombathelyi siker született. Csáfordi Valentina, a Premontrei Gimnázium 10. D osztályos tanulója első helyezést ért el Góri emlékek című írásával.  a könyvjutalom mellett műemlékvédő, régészeti táborozást is nyert, és a kőszegi zsinagógáról írt nyertes munkája a Hungaria Nostra évkönyvében is megjelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!