Szombathely

2013.06.18. 14:24

Testvériskolai látogatás

Szombathely - Öt napig látta vendégül a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium közössége a kaufbeureni Marien-Gymnasium partneriskola diákjainak és tanárainak küldöttségét.

Simon Erzsébet

Német és magyar daloktól volt hangos a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium, amikor  az intézmény névadójára emlékeztek egész napos ünnepségen. Német és magyar diákcsoportok mutatkoztak be a  műsoraikkal, német és magyar tanárok üdvözölték egymást sorra. A szombathelyiek ugyanis vendégül látták  a kaufbeureni partneriskola, a Marien-Gymnasium diákjainak és tanárainak   küldöttségét.

A kaufbeureni Marien-Gymnasiumküldöttsége a premontrei gimnáziumban. Fotó:  Simon Erzsébet

- A német diákokat és kísérőiket öt napig láttuk vendégül iskolánkban, viszonozva ezzel a Marien-Gymnasium vendégszeretetét, amelyről a kaufbeureniek a mi küldöttségünk őszi látogatásakor tettek tanúbizonyságot - hallottuk dr. Tóthné Bozi Edit tanárnőtől, aki  magyar részről a kapcsolattartó a két iskola között. - Azon túl, hogy a német vendégek az idegen nyelvi óráink látogatásakor bepillantást nyerhettek az iskola mindennapjaiba, valamint ízelítőt kaptak abból is, hogyan ünnepel a Premontrei, megtekintették a megyeszékhely látványosságait, de láthatták a Balatont is, ahova kirándulni vitte őket a premontrei vendéglátók   közössége. A tanárnő szerint a közösen eltöltött öt nap tovább erősítette a két gimnázium közti testvériskolai köteléket. A premontreis diákok beszámolói alapján pedig számukra az egyik legnagyobb élmény az volt, hogy a saját otthonukban szállásolhatták el német kortársaikat. Az is kiderült, mennyi örömhöz segítheti hozzá őket a tanórákon megszerzett idegennyelv-tudás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!