Szombathely

2013.07.21. 22:00

Képviselői drogteszt

Lassan halad a képviselői drogteszt, amiről még márciusban határoztak a képviselők.

Munkatársunktól

A város drogellenes stratégiájának vitája során fogadták el Czeglédy Csaba szocialista frakcióvezető javaslatát, hogy a képviselőtestület járjon elő jó példával, és vesse alá magát drogtesztnek: (Egy évvel korábban már Balassa Péter jobbikos képviselő is javasolta ezt.) Eszerint a testület tagjai önkéntes alapon, saját költségen vessék magukat alá vérvizsgálaton alapuló drogtesztnek és annak eredményét hozzák nyilvánosságra a következő ülésen. A májusi ülésen - a Markusovszky kórház laborvezetőjével történt egyeztetés után - , a könnyebben elvégezhető és többféle kábítószert kimutató vizelet-alapú teszt mellett döntöttek, határidő nélkül.

A frakcióvezetők tudomása szerint eddig Marton Zsolt, Poór András, Czeglédy Csaba vetette alá magát a vizsgálatnak. (A lista nem biztos, hogy teljes, nyaralások miatt nem mindenkitől kaptunk választ. Fontos megjegyezni, hogy két szocialista képviselő folyamatos orvosi kezelés alatt áll.)

Dr. Prugberger Emil nem végezteti el a drogtesztet - nyilatkozta lapunknak - mert úgy gondolja, hogy ha csak lehetősége felmerül annak, hogy a testület tagjai drogot fogyasztanak, akkor adják vissza a mandátumukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!