Szombathely

2013.08.06. 09:29

Cserkészek újra tutajjal

1913. augusztus 2-án a magyar cserkészet történetének egyik jelentős eseménye volt: 105 fiú tutajjal elkezdett túrázni a Vágon. A mostani emléktúrán 181 magyar cserkész vesz részt 12 országból.

Némethy Mária

Az Argentínában élő Deme Sándor a 100 éves jubileum alkalmából úgy döntött, hogy a legmagyarabb folyóra, a Tiszára csábítja az anyaországban és külföldön élő magyar cserkészeket tisztelgésre az elődök teljesítménye előtt. Száz éve a 105 fiú még a magyar folyónak számító Vágon hat tutajjal indult túrára. Utódaik 12, saját maguk által készített tutajjal keltek útra. Azon esznek, alszanak.

A Kárpát-medencében élő cserkészeken túl Észak-Amerikából, Argentínából, Brazíliából, Venezuelából, Németországból és Ausztriából érkeztek magyar cserkészek a nyolc napos tutajtúrára. Köztük van két szombathelyi: az 51. Sík Sándor Cserkészcsapatból Király Áron, a 387. Szily János Cserkészcsapatból Móricz Miklós evezi végig a pénteken Dombrádon befejeződő tutajtúrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!