Szombathely

2013.09.03. 17:25

Közlekedésbiztonsági program gyerekeknek

Elméleti és gyakorlati közlekedésbiztonsági ismereteket szerezhetnek az iskolások, a családok az országjáró roadshow-n.

Simon Erzsébet

Egy kamion áll a városszéli hipermarket parkolójában, körötte különféle ügyességi pályák. A Magyar Autóklub "Biztonságosan közlekedni egy életúton " elnevezésű közlekedésbiztonsági és oktató programjával a megyeszékhelyre érkezett. Keddtől vasárnapig diákok, családok és persze bárki megismerkedhet a speciális egységgel: a kamion előadótermében elméleti oktatásban részesülnek az érdeklődők, körötte pedig a gyakorlatban tesztelhetik közlekedési ismereteiket.

Aki feltette a „részegszemüveget”, úgy közlekedett, mint egy ittas ember: kikerülés helyett sorban döntögette a bójákat (Fotó: Horváth Csaba)

Kedden a Simon István Általános Iskola hatodikosai próbálgatták a "részegszemüveget ", a kerékpáros akadálypályát, s igyekeztek lefékezni egy kis Suzukit. Az autót persze felnőtt vezette, de nekik kellett megállítani úgy, hogy elkerüljék az ütközést egy képzeletbeli gyalogossal. Ez bizony alig néhányuknak sikerült. Szombaton a rendőrséggel közösen családi napot rendeznek. Négy fős családok jelentkezhetnek a közlekedésbiztonsági vetélkedőre, a győztesek részt vehetnek az országos döntőn. Vasárnapig reggel nyolc és este nyolc között "működik " a kamion, közlekedési tudatformálással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!