Szombathely

2013.10.20. 09:10

Parkolni érvényes jeggyel

Szombathely - A vasútállomás melletti új P+R gépjármű parkolót érvényes menetjegy mellé ingyenesen kiváltott parkolójeggyel lehet igénybe venni.

Simon Erzsébet

Egy uniós projekt részeként alakított/alakít ki a GYSEV Zrt. a megyében több településen is P+R parkolókat a vasútállomások mellett. A fejlesztés célja, hogy az utasokat háztól-házig kényelmesen, gyorsan és pontosan szállítva a vasút ismét vonzóvá váljék az autós közlekedéssel szemben. Szombathelyen a minap adták át a 24 gépkocsi elhelyezésére alkalmas, parkolójeggyel igénybe vehető parkolót. A jegy az utazás kezdő napjának 24. órájáig érvényes, s a menetjegy vásárlásakor, vagy az utazás napján, az erre kijelölt három jegypénztárban kérhetik az autósok. A parkolójegyet a legalább 60 kilométer távolságra szóló havi bérlet, félhavi bérlet és a 30 napos bérlet, illetve a szintén legalább 60 kilométer távolságra megváltott teljes árú, vagy kedvezményes árú, oda-vissza útra érvényes menetjegy vásárlása esetén lehet kérni. A parkolójegy egy kódszámot is tartalmaz, az autósok ennek használatával hagyhatják el a parkolót. Az érvényességi idő túllépése, illetve jogosulatlan igénybevétel esetén parkolási díjat naponta háromezer forintot számít fel a vasúttársaság. A parkoló bejáratánál a behajtó gépkocsit érzékelve a beléptető sorompó automatikusan nyílik, ha a telítettségjelző lámpa szabadot mutat. Távozáskor a kijáratnál elhelyezett terminálon a kódszelvényen szereplő négyjegyű szám megadását követően kinyílik a sorompó. A nyáron átadott kerékpártároló használatáért nem kell fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!