Szombathely

2013.11.27. 10:43

Átadták az ösztöndíjat

Szombathely – Az önkormányzat Petz Gyula hagyatékából, végakarata szerint Petz-ösztöndíjat hozott létre a jó tanulmányi eredményű, nehéz szociális helyzetű általános és középiskolás tanulók támogatására.

Bajdó Bettina

A Petz-ösztöndíj odaítélésére először 2005-ben került sor. Az oktatási bizottság minden évben október 31-ig dönt a Petz-ösztöndíjban részesülőkről. Az ösztöndíjat minden évben 20 tanuló kaphatja (10 általános iskolás, valamint 10 középfokú intézménybe járódiák). Idén dr. Puskás Tivadar polgármester adta át az ösztöndíjat.

Az általános iskolások közül Molnár Dömötör, Papp Borbála, Rajczi Nándor, Szeindl Petra, Kovács Bence, Bojtos Bence, Szabó Dorka, Mölcs Martin, Horváth Annamária és Molnár Anna kapta az ösztöndíjat. A középiskolás korosztályból Standi Annamária, Horváth Cintia, Haraszti Márk, Lukács Klaudia, Takács Valentin, Peresznyák Réka, Ignéczi Dóra, Lakics Vanessa, Horváth Réka és Varga Martin Bence részesült az elismerésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!