Szombathely

2013.11.05. 17:30

Disputa a környezetről

Szombathely - A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ kedden indította a környezetvédelmi klub összejöveteleit.

Kupi Györgyi

- A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány célja a környezeti tudatformálás, infomációátadás, ez klub célja is - vezette be a rendezvénysorozatot Kránitzné Tiborné, az alapítvány titkára. - Az összejövetelekre a Nyugat-Magyarországi Egyetemről, az ELTE-ről, az Országgyűlés mellett működő Fenntartható Fejlődési Bizottság szakértőiből hívtak vendégeket, de gyakorlati szakemberekkel is lehet majd beszélgetni a például a globális felmelegedésről, és leküzdésének lehetőségeiről, az alternatív energiaforrások jelentőségéről, új technikákról, megoldási lehetőségek, a Natura 2000 területekről.

A rendezvénysorozatnak a Savaria Egyetemi Központ tanácsterme ad helyet. Az első előadásra körülbelül ötvenen gyűltek össze, köztük régi látogatók és új érdeklődők, nagyon sok fiatal. Utóbbiak között például savariás kilencedikes kollégisták, akik tanárukkal érkeztek. Szó lesz még a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács jelentéséről, a biodiverzitásról és ökológiai egyensúlyról, "kultúra és tájhasználat" címszóval a mezőgazdasági tevékenység és a fenntarthatóság kérdéseiről, a civilizációnk és a túlnépesedés problémájáról, valamint a biztonságpolitika és a társadalom környezettudatosságának összefüggéseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!