Szombathely

2013.11.17. 15:40

Ebben a városban jobb segítőnek lenni

Béremelést követelnek a szociális szféra dolgozói. Szombathelyen az országos átlagnál jobb a helyzet, legalábbis ezt állítják a segítők.

Farkas Eszter

Kedden tartották a szociális munka világnapját. Az elmúlt héten ezen a napon adtak hangot a szociális ágazat dolgozói elégedetlenségüknek. A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság demonstráción követelte: a kormány értékként kezelje az ágazatot és az abban dolgozókat. Egy újabb közlemény szerint sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezte a szociális dolgozók érdekképviseleteit tömörítő szervezet a következő, november 21-ei ülésén. Átlagosan mintegy 20 százalékos béremeléssel lennének elégedettek a szociális szférában, amihez nettó 9 milliárd forintra volna szükség.

Szombathelyen az országos viszonylatokhoz képest jobb a szociális dolgozók helyzete ezt Szakály Gábor tanácsnok a Családügyi és Szociális Bizottság elnöke mondta lapunk kérdésére . Kíváncsiak voltunk a szombathelyi segítők véleményére is, így megkérdeztünk néhány érintettet.

Szalay Tamás a Regionális Szociális Forrásközpontban dolgozik, mint foglalkoztatási koordinátor. Tamás szerint a segítők jobb körülmények között dolgozhatnak ebben a városban. Németh Györgyi terápiás munkatárs szintén a nappali szolgálatnál dolgozik. Szerinte is jobb a segítők helyzet a városban. Ez leginkább a pályázatoknak köszönhető, mert ezekkel a lehetőségekkel ki lehet tágítani a kereteket, s lehetőség nyílik arra, hogy igazán jó minőségű segítő munkát végezhessenek a szombathelyi intézmények dolgozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!