Szombathely

2013.12.17. 17:23

Diákok a történelemről

Szombathely – A Dési Huber István Általános Iskola hatodik alkalommal hívta életre városi vetélkedőjét.

Munkatársunktól

A megmérettetéssel néhai tanára, Kacsics Kristóf emléke előtt is tisztelgett az intézmény.

A Dési iskola pedagógusai ezúttal az 1700 és 1848 közötti Szombathely történetébe kalauzolták a játékos kedvű diákokat. A résztvevő iskolák háromtagú csapatai két fordulóban adhattak számot ismereteikről. Elsőként írásbeli feladatlap megoldásával bizonyíthattak a diákok, mely a tárgyi tudás mellett kreativitást, problémamegoldó-képességet is igényelt a tanulóktól. Majd a Dési iskolában életre hívott játékos vetélkedővel bizonyíthattak a csapatok: kérdezz-felelek, totó, kép- és szókirakó, valamint történelmi idegenvezetés színesítette a szóbeli forduló délutánjának programját.

A Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata. Ők lettek a győztesek (Fotó: Biró Gábor)



A jó hangulatú, december 11-ei megmérettetésen megelevenedett Szily püspök alakja, a város képét ma is meghatározó alkotásai, képzeletben átmasíroztak a termen Napóleon hadai, de Horváth Boldizsár, s Magyar László tevékenysége sem hiányzott a megoldásra váró rejtvények sorából. A végeredmény: a dobogó harmadik fokára a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola csapat állhatott, a második helyet a Szombathelyi Neumann János Általános Iskola csapata szerezte meg, míg a korszak legjobb ismerőjének a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai bizonyultak.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!