Szombathely

2013.12.11. 11:00

Elismert diákok

Szombathely – A Savaria Egyetemi Központ (SEK) négy tanítószakos hallgatója is megkapta a Szombathely visszavár elnevezésű önkormányzati ösztöndíjat.

Bajdó Bettina

A vasi megyeszékhely önkormányzata az ösztöndíjjal olyan, a felsőoktatásban első diplomájuk megszerzésére készülő szombathelyi fiatalokat támogat, akik a diploma megszerzése után hazatérnek és az önkormányzat közvetítésével a városban helyezkednek el. A hiányszakmákban (mérnök, óvodapedagógus, tanító, háziorvos) tanuló diákok közül ezúttal 20 diák – a SEK hallgatói közül Geider Gabriella, Györe Laura, Horváth Barbara, Márk Angelika – vehette át az ösztöndíjról szóló szerződését. Ketten külföldi tanulmányiak miatt nem tudtak jelen lenni a Városházán megtartott ünnepségen.

Az ösztöndíj összege havi ötvenezer forint, melyet az önkormányzat a diákok számára a felsőoktatási tanulmányi idejük alatt, évi tíz hónapon át folyósít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!