Szombathely

2013.12.17. 15:05

Forgalomban a motorvonatok

Szombathely - Forgalomba áll a GYSEV két új Flirt motorvonata. A szerelvények a Sopron- Szombathely- Szentgotthárd vonalon járnak.

Burkon László

Ez azt jelenti, hogy a vonalon naponta közlekedő 54 járatból 19 esetében már ezek a modern vonatok szállítják az utasokat. A Stadler által gyártott Flirt motorvonatokon 200 ülő- és 164 állóhely van. Ingyenes a WIFI, valamint mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók is a kényelmet szolgálják.


A korszerű motorvonatok a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon közlekednek vasárnap óta (Fotó: GYSEV)


A vonatokat korszerű utastájékoztató rendszerrel, klímával szerelték fel, a mozgáskorlátozottak számára is könnyedén igénybe vezető a mellékhelyiség. A GYSEV szakemberei a következő hónapokban felmérik, milyen új lehetőségeket jelent a Flirt motorvonatok forgalomba állítása. A tapasztalatok alapján és két újabb Flirt érkezésével a vasúttársaság jövő tavasszal, a menetrendek összeállításánál is próbálja kihasználni az új motorvonatok kedvező menettulajdonságait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!