Szombathely

2013.12.11. 16:03

Kiállítás, segítés és rekordkísérlet Szombathelyen

Szombathely - A 30Y-os helyi járaton, avagy a szombathelyi Kul-Tour-Buszon tartottak rendhagyó sajtótájékoztatót. Új tárlat nyílott és lesz újraélesztési rekordkísérlet is.

Ambrózai Zsuzsanna

Szombathely a Segítés Városa és ehhez kapcsolódóan lesz rekordkísérlet jövő csütörtökön, azaz december 19-én az Agora Művelődési és Sportházban - számolt be a sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester. Az országos rekordot korábban szintén Szombathelyen állították fel, tavaly nyáron a Fő téren 104 fiatal végzett egyszerre újraélesztést, ám időközben ezt a megtisztelő címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett egy hónappal ezelőtti összejövetelen sikerült elhódítani. 150 fő vett részt az újraélesztésben.

– Most arra vállalkozunk, hogy együtt, egyidőben, egy helyen 300 résztvevő mutassa be a mentési gyakorlatot – mondta el a polgármester. Az újraélesztésen olyan személyek vesznek majd részt, akik korábban már részesültek oktatásban.

Prieger Szabolcs,  az AGORA programigazgató-helyettese elmondta, a jövő heti rendezvényre kulturális programokkal is készülnek, többek között Nagy Jonatán bűvész is fellép majd.

A polgármester azt is elárulta, már több mint 12 ezer fő azoknak a személyeknek a száma, akik részesültek az újraélesztési oktatásban, bízik abban, hogy ez a szám még növekedni fog. Természetesen a buszon látható kiállítás is illeszkedik a témához. A mozgó kiállítótérben 21 fotó látható, amelyek az elmúlt három évben készültek az újraélesztési gyakorlatok során. A közönség bármikor megtekintheti a tárlatot, ha jegyet vált a járatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!