Szombathely

2013.12.06. 15:00

A legtöbb közösségi órát teljesítő osztály

„A legtöbb teljesített óra” elismerő oklevelet pénteken adták át Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 10.C osztályának.

Merklin Tímea

Ez volt a legtöbb közösségi szolgálati órát teljesítő osztály a városban és a megyében, ezért jutalmazta őket a Nemzetközi Önkéntesség Napjához kapcsolódva a Vasi Diák Közösségi Szolgálat.

Dr. Iker János, az RPSZK főigazgatója adta át az elismerő oklevelet a 10.C osztálytitkárának, Kovács Evelinnek (Fotó: Horváth Csaba)

– Egy városban az határozza meg az élet minőségét, milyen az éghajlat, a gazdaság és az emberek egymáshoz való viszonya, amiért a 10.C sokat tett. A gyerekekben megvan a természetes segítőkészség, amit a mai felnőtt társadalomból hagytunk kiveszni – mondta az oklevél (és a tűzijátékos torta) átadásán dr. Iker János, a NYME Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ főigazgatója. Intézménye hozta létre és működteti a Vasi Diák Közösségi Szolgálat irodáját, amely a tanulók önkéntes munkáját szervezi a köznevelési törvénynek megfelelően, amely előírja a középiskolásoknak – az érettségi vizsga előfeltételeként – az 50 órás közösségi szolgálatot. A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium 10.C osztálya összesen 699 óra közösségi szolgálati órát teljesített.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!