Szombathely

2014.02.12. 17:30

Megszűnt az oladi skeetlőtér

Pont került az oladi skeetlőtér sok vitát kavaró ügyére, az egyesület máshol folytatja az edzéseit.

Kupi Györgyi

Megszűnt a koronglövő (skeet) lőtér Oladon. Puskás Tivadar polgármester a januári közgyűlésen számolt be arról, hogy a „lakossági fórumon „tisztázódott, hogy a „skeet” lőtér zavarja a lakosságot, valamint akadályozza az Illés Akadémia fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását.” A rendezési tervben a terület már megszűnő lőtér” elnevezéssel szerepel. – áll a beszámolóban.

A város „településrendezési tervében a Szombathely, 0742/3 helyrajzi számú ingatlanon, egy szennyvíziszap gyűjtőtároló és komposztálótelep szomszédságában kijelölték egy lehetséges új lőtér területét” Nárai határához közel. A volt lőtér az Erdészeti ZRt. birtoka, melynek más irányú hasznosításáról egyeztet a város és az állami vállalat.

Lazáry Viktor, a körzet képviselője, alpolgármester lapunknak elmondta, örül, hogy egy régi probléma megoldódott, ezen a területen lőtér létesítése a jövőben nem lesz lehetséges.

Bajnokság a korábbi pályán. Még nem tudják, hová költöznek (Fotó: Horváth Csaba)

Bokor Andrástól, a lőtér korábbi üzemeltetőjétől megtudtuk, hogy a lőtérről novemberben kiköltöztek, a területet A rendezési tervről tudnak, az ingatlant megtekintették. Egyelőre keresik az új helyet, amit nem lesz könnyű megtalálni, mert nemcsak a biztonsági előírásoknak kell megfelelnie, hanem az olimpiai számok gyakorlására is alkalmasnak kell lennie a területnek. A lőtér kialakítása komoly költséget is jelent az egyesületnek. A klub jelenleg az erdészet által biztosított lőtéren edz, ide átvitték a gépeket is. Ez a terület meglehetősen messze van a várostól, a szombathelyi sportolók most negyven kilométerre járnak edzeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!