Szombathely

2014.03.17. 15:57

Bokrétafa kerülhetett az új épület tetejére

Szombathely – Bokrétaünnepséget tartottak hétfőn kora délután az új belgyógyászati tömb épületében.

Bajdó Bettina

Az ünnepségen elsőként prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a bokrétaünnepek 14. századig visszanyúló eredetéről beszélt, melyen a megbízó megköszönte a mesterembereknek, hogy szerkezetkész lett az épület. A főigazgató elmondta, hogy a kórház alapítása óta ez az egyik legfontosabb nap az intézmény életében, a legnagyobb beruházás, melynek nyomán 358 betegnek tudnak modern szobában, fejlett eszközökkel ellátást nyújtani.

Prof. dr. Nagy Lajos nemzetiszínű szalagot tűz a bokrétafára (Fotó: Horváth Csaba)



Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő köszönetet mondott mindazoknak, akik megálmodták, lehetővé tették az új épület felhúzását, azoknak, akik itt gyógyítanak, s azoknak is, akik elviselték az építkezéssel járó kellemetlenségeket. Külön kiemelte azt a tényt, hogy négy év alatt 12 milliárd forintból fejleszthettek/fejlesztenek a kórházban.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az országban zajló kórházi fejlesztésekről beszélt, dr. Puskás Tivadar polgármester pedig az alapellátás és mentőszervezet jobbá tételére is kitért. Bognár Árpád, a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója felelevenítette az építkezés kezdetét, a bontási munkálatokat, s azt a nagy tempót, melyet eddig is diktáltak. Ennek köszönhetően úgy tűnik, július végére be is fejezik a munkálatokat. A beszédek után a vendégek felhelyezték a nemzeti színű szalagokat a „bokrétafára”, melyet egy daru segítségével emeltek fel a szerkezetkész épület tetejére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!