Szombathely

2014.03.30. 18:55

IKSZT: mert kell egy hely

Vasszécseny - Vasárnap átadták a több mint 9,6 millió forintos támogatásból beépített tetőteret a Pungor Ernő Művelődési Ház és Könyvtárban.

Merklin Tímea

A tetőtérben kialakított helyiségek a jövőben új funkciókkal bővítik az intézményt, amely így nagyobb és sokszínűbb rendezvények, programok lebonyolítására nyújt lehetőséget.

- A könyvtár és a teleház volt az ezt megelőző két nagy lépésünk. A tetőtérben pedig van a zeneterem, a kiállítóterem, ahol méltó bemutatkozási lehetőséget kapnak a képzőművészek. Itt kaptak helyet a mozgás és a tánc szerelmesei és egy kis ásványkiállítás - mondta Zsolnai Zoltán polgármester, köszönetet mondva mindazoknak, akik a létrehozásában közreműködtek és a komoly pályázati háttérmunkát elvégezték.

- Miért volt erre szüksége egy olyan településnek, amelynek kastélyai, temploma, köznevelési és művelődési intézményei, kiterjedt infrastruktúrája van? Stílusosan a Padlás című musical barátságos kísérteteit idézhetjük: mert kell egy hely ahol minden szó hallható, ahol minden kép látható - fogalmazott az átadáson V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Kitért arra is, hogy az elmúlt években 725 művelődési házat újítottak meg pályázatok révén. Az integrált közösségi szolgáltató terek gondolata sokak fantáziájának adott szárnyakat, 635 közösség nyert jogot, hogy átíptse tereit IKSZT-vé. Az egész délutánt betöltő kulturális műsor keretében a falu szülöttének, Szkok Iván festőművésznek nyílt kiállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!