Szombathely

2014.03.27. 13:29

Jobbik: Felszámolnák a politikusbűnözést

Szombathely - Vagyonelkobzás, kötelező vagyonosodási vizsgálat, a mentelmi jog eltörlése – ezek révén számolná fel a Jobbik a politikusbűnözést.

Simon Erzsébet

Huszonöt éve rákfenéje hazánknak a politikusbűnözés, ami a lopás és visszaélés egyfajta kategóriája – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Rába Kálmán, a Jobbik parlamenti képviselőjelöltje.

– Vannak olyan tipikus bűnelkövetési formák, amelyek a politikusokra jellemzők, és ha hatásosan fel akarunk lépni ezzel szemben, akkor a helyzet speciális válaszokat igényel – mondta. A Jobbik álláspontja szerint aki közpénzt lop, az nemcsak a károsultat sérti, hanem a közbizalmat is megrendíti. Rájuk vonatkozóan ki kell bővíteni a vagyonelkobzást, legyen a ciklus végén kötelező vagyonosodási vizsgálat a családtagjaikra vonatkozóan is. Eltörölné a mentelmi jogot a Jobbik, s a mindenkor hatályos büntetési tételek kétszeresét szabná ki a bűnöző politikusokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!