Szombathely

2014.03.04. 17:05

Július végére elkészül

Szombathely - Műszaki bejárást tartottak kedden a Markusovszky kórház újonnan épülő belgyógyászati tömbjében.

Tóth Csongor

 

– Öröm volt ebben a négy évben együttműködni prof. dr. Nagy Lajos főigazgató úrral, hiszen mindig pontosan tudta, hogy mi a cél, biztos kézzel kormányozta a hajót – fogalmazott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő kedden a Markusovszky kórház újonnan épülő belgyógyászati tömbjében. A képviselő hozzátette: a kormány 11,7 milliárd forinttal támogatja a beruházást. – Ez pedig jóval több, mint amennyit az épülő Haladás sportkomplexumra költünk – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Szombathelyen az egészségmegőrzésre és az egészségügyi ellátásra is nagy figyelmet fordítanak.

Dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester (középen) megköszönte a betegek és a kórházi dolgozók türelmét. Fotó: Horváth Csaba

Prof. dr. Nagy Lajos, a kórház főigazgatója elmondta: jelenleg az új tömbben javában folyik a homlokzati ablakok behelyezése, majd leszigetelik a tetőt, belső válaszfalakat alakítanak ki, és kiépítik az újdonságnak számító mennyezeti fűtőcsöveket is.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere elmondta: nagy figyelemmel követte a „kék csempés épület" sorsának alakulását. – Mérföldkő ez a város egészségügyének életében, sokkal korszerűbb, emberibb módon látják majd el a betegeket – hangsúlyozta a városvezető. Hozzátette: az új épület megfelel a 21. század egészségügyi követelményeinek. Az új belgyógyászati tömböt várhatóan július 31-éig adják át. Dr. Puskás Tivadar köszönetet mondott a betegeknek és a dolgozóknak, hogy türelemmel viselik az építkezési időszakot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!